Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szívbarát ételek
  2022-06-21 22:02:55, kedd
 
  Szívbarát ételek - Közkedvelt fűszernövények, amelyek akár életet is menthetnek

Így védjük szív- és érrendszerünk egészségét szívbarát, gyógyhatású fűszerek fogyasztásával!
A magyar konyha kedvenc egészségvédő fűszernövényei közül válogattunk.

1. Fokhagyma
A világszerte közkedvelt fokhagymát már hosszú idők óta használják a hagyományos népi gyógyászatban. Talán ennek is köszönhető, hogy az évek során megannyi klinikai kutatás is vizsgálta a fokhagyma és a fokhagymakivonat gyógyhatásait, melyek közül számos beszámolt annak érrendszert védő, keringést támogató, vérnyomást optimalizáló, magas koleszterinszintet csökkentő, illetve gyulladást csillapító hatásairól. A szív- és érrendszerünk egészségét védő fokhagymában megannyi gyógyhatású vegyület megtalálható. Ezek közé tartozik például a természetes antibiotikumként és antioxidánsként ható allicin, mely a fentiek mellett a szívizmok és a koszorúerek egészségét is képes védeni és fokozni, illetve megakadályozhatja a vérrögök és a stroke kialakulását is.

A magyar konyhában is közkedvelt fokhagymát frissen vagy por formájában is hozzáadhatjuk kedvenc sós ételeinkhez, illetve a fokozottabb hatás elérése érdekében fogyaszthatunk természetes fokhagymakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítőket is. A Crystal Fokhagyma Kapszula alkalmazásával nem csak szívünk egészségének megőrzéséhez járulhatunk hozzá, hanem csillapíthatjuk a visszér okozta panaszokat, csökkenthetjük a különböző fertőzések kialakulásának kockázatát, illetve a benne található antioxidáns vegyületeknek köszönhetően sejtfiatalító és öregedéslassító hatását is megtapasztalhatjuk.

2. Petrezselyem
A petrezselyem a fokhagymához hasonlóan a magyar konyha egyik kedvence. Tápanyagdús levelei nem csak ételeink ízesítésére kiválóak, hanem szívünk védelméhez is hozzájárulhatnak. Ez, a sokunk konyhaszekrényében, vagy éppen ablakpárkányán, illetve kertjében állandó helyet élvező fűszernövény ugyanis telis tele van egészségvédő és szívbarát vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például az A-vitamin, a C-vitamin, a K-vitamin, vagy a kálium! Ezek közül talán a B-vitaminok a leginkább figyelemre méltóak, azokon belül pedig a folát.

Klinikai vizsgálatok szerint a szervezetünkben található folát túlságosan alacsony szintje növelheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát, ám szerencsére az étrendből bevitt folát képes lehet jelentősen csökkenteni azt.

Tudományos feltételezések szerint ez részben annak köszönhető, hogy a petrezselyemben gazdagon megtalálható folát jótékonyan befolyásolja a homocisztein nevű aminosav szintjét, melynek rendellenes értékei összefüggésbe hozhatóak a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának magasabb kockázatával.

Hogy hogyan fogyasszuk a petrezselymet? Ezt a tápanyagdús fűszernövényt frissen és szárítva is hozzáadhatjuk szinte minden sós ételünkhöz, legyenek azok levesek, szószók, vagy akár szendvicsek.

3. Fekete bors
Az antioxidánsokban, illetve gyulladáscsökkentő és idegvédő vegyületekben gazdag fekete bors bizonyára mindnyájunk konyhájában megtalálható. Sokunk számára ismert e fűszer tápanyagok felszívódását elősegítő hatása - a fekete borsban található piperin jelentősen növeli a gyógyhatású vegyületek, mint például a kurkumin biológiai hasznosulását.

Klinikai kutatások szerint a fekete bors szív- és érrendszerünk egészségére is kedvezően hathat, hiszen koleszterinszintet csökkentő mikrotápanyagokban is gazdag. A tartósan magas koleszterinszint a szívbetegségek kialakulásának fokozott kockázatával jár, amely világszerte az egyik vezető halálozási ok.

Egészségvédő és szívbarát fűszereink remekül alkalmazhatóak az ételekhez ízfokozás céljából adott só és zsiradék mennyiségének mérséklésére is. Ezáltal tovább csökkenthetjük a túlzott sófogyasztással is összefüggésbe hozható magas vérnyomás, illetve más szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: hozzájárulhatnak, koleszterinszint, antibiotikumként, antioxidánsokban, fokhagymakivonat, öregedéslassító, antioxidánsként, csillapíthatjuk, szervezetünkben, petrezselyemben, sófogyasztással, kialakulásának, ablakpárkányán, megbetegedések, feltételezések, fűszernövények, fogyasztásával, fogyaszthatunk, csökkenthetjük, alkalmazásával, alkalmazhatóak, szívbetegségek, fűszernövényei, mennyiségének, vegyületekben, kiegészítőket, sejtfiatalító, felszívódását, érrendszerünk, gyógyhatásait, hasznosulását, vegyületeknek, hozzáadhatjuk, összefüggésbe, petrezselymet, gyógyászatban, magyar konyha, világszerte közkedvelt, hagyományos népi, évek során, fokhagymakivonat gyógyhatásait, természetes antibiotikumként, fentiek mellett, koszorúerek egészségét, stroke kialakulását, magyar konyhában, fokozottabb hatás, visszér okozta, különböző fertőzések, benne található, fokhagymához hasonlóan, leginkább figyelemre, Crystal Fokhagyma Kapszula,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png férfi  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reggel van  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Garai Gábor - Takarítás  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png fotel  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tanuld meg ezt a versemet  Png telefon  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Nagyon különös  Png cica  Png csokor  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png lepke  Png nő  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Krisztinától  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jó éjszakát  Png kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Gonosz démon-álarc  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy lelki imádság  Akarat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png virág  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyi telefonál  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jó éjszakát  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png ház  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják 
Bejegyzés Címkék
magyar konyha, világszerte közkedvelt, hagyományos népi, évek során, fokhagymakivonat gyógyhatásait, természetes antibiotikumként, fentiek mellett, koszorúerek egészségét, stroke kialakulását, magyar konyhában, fokozottabb hatás, visszér okozta, különböző fertőzések, benne található, fokhagymához hasonlóan, leginkább figyelemre, szervezetünkben található, étrendből bevitt, petrezselyemben gazdagon, homocisztein nevű, tápanyagdús fűszernövényt, fekete borsban, gyógyhatású vegyületek, kurkumin biológiai, fekete bors, tartósan magas, szívbetegségek kialakulásának, egyik vezető, ételekhez ízfokozás, túlzott sófogyasztással, hozzájárulhatnak, koleszterinszint, antibiotikumként, antioxidánsokban, fokhagymakivonat, öregedéslassító, antioxidánsként, csillapíthatjuk, szervezetünkben, petrezselyemben, sófogyasztással, kialakulásának, ablakpárkányán, megbetegedések, feltételezések, fűszernövények, fogyasztásával, fogyaszthatunk, csökkenthetjük, alkalmazásával, alkalmazhatóak, szívbetegségek, fűszernövényei, mennyiségének, vegyületekben, kiegészítőket, sejtfiatalító, felszívódását, érrendszerünk, gyógyhatásait, hasznosulását, vegyületeknek, hozzáadhatjuk, összefüggésbe, petrezselymet, gyógyászatban, fűszernövényt, megtalálható, egészségének, fokhagymában, kialakulását, megőrzéséhez, kockázatával, befolyásolja, homocisztein, egészségvédő, fűszernövény, petrezselyem, köszönhetően, fokhagymához, mérséklésére, vitaminokkal, optimalizáló, rendellenes, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.